Smlouva o poskytování služeb závodního stravování (dále jen „smlouva“) uzavřená dle ustanovení 9 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník mezi Krajská nemocnice Liberec, a.s. se sídlem v Liberci I-Staré Město, Husova 357/10, PSČ 460 01 zastoupená panem _, místopředsedou představenstva IČ: 27283933. DIC: C227283933 bankovní spojení: KB Liberec, číslo účtu: 36631461/0100 společnost je zapsána v OR u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka 1651 (dále jen „provozovatel“) & Benteler ČR s.r.n. Se sídlem v Chrastavě, Školní 713, 463 31 Provozovna: Chrastava, Školní 713. 463 31 IČO: 63145936 DIČ: cze99000931 Zastoupen: panem , jednateli společnosti Společnost zapsána v OR u Krajského soudu v Usti nad Labem, oddíl C, vložka 22895 (dále jen „zákazník“) (dále společně jen „smluvní sírany“ nebo kterákoliv z nich „smluvní strana“) Obsah: 1. Základní ustanovení 2. Cena, vyúčtování 3. Práva a povinnosti účastníků 4. Nájemné & úhrada za poskytované služby v souvislosti s nájmcm 5. Personál 6. Kontrola zákazníka 7. Součinnost provozovatele a zákazníka 8. Investice 9. Zgracování osobních údajů 10. Rešení sporů 11. Doba trvání smlouvy, výpověď 12. Vyšší moc 13. Závěrečná ustanovení Přílohy: !. Cenová kalkulace č. l 2. Výdejm' a prodejní doba 6. l a č. 2 reaalddw: Základní ustanovení 1.1. 1.2. Předmět smlouvy Provozovatel se zavazuje zajišťovat od 1. 5. 2023 pro zákazníka provoz střediska závodního stravování umístěného v provozním areálu zákazníka na adrese Chrastava, Školní 713, 463 31 které je blíže specifilmváno v dalších ustanoveních & přílohách této smlouvy. , Závodním stravováním se pro účely této smlouvy rozumi služby spočívající v dovozu a prodeji teplých jídel z centrální kuchyně provozovatele pro zaměstnance zákazníka a zajištění dalšich vzájemně písemně dohodnutých druhů stravovacích služeb dle platných hygienických norem. Zákazník není oprávněn po dobu trvání smlouvy předat výše uvedené provozy nebo jakoukoliv Jejich část jinému provozovateli. Základní povinnosti zákazníka a provozovatele 1.2.1. 1.2.2. 1.2.3. 1.2.4. 1.2.5. 1.2.6. 1.2.7. 1.2.8. 1.2.9. 1.2.10. 1.2.11. Provozovatel je povinen dbát o to, aby oblast uvedená v bodě 1.1. byla vedena odborné a řádně v souladu s danou situací na trhu tak, aby byly k dispozici cenově odpovídající a chutné poktmy, nápoje a další zboží, pokud je provozovatel zavázán k jeho dodávkám podle této smlouvy, případně podle jiné smlouvy uzavřené mezi smluvními stranami. Obě smluvní strany se zavazují dodržovat veškeré právní předpisy & závazné normy platné pro oblast veřejného stravování a prodej potravinářského zboží. Provozovatel je povinen dodržovat základní strukturu nabidky jídel tak, že provoznvatcl předá zákazníkovi a zveřejní na nástěnce v jídelně nejméně dva dny před koncem pracovního týdne jídelní lístek na následující týden. výdejní a prodejní doba je stanovena v příloze č. 2 této smlouvy a její rozsah může být změněn pouze na základě písemné dohody obou smluvních stran. Při rozšíření výdejní a prodejní doby na odpolední směnu je rozsah stanoven v příloze č. 2 této smlouvy. Provozovatel se zavazuje provádět kontinuálně pxůzkum spokojenosti strávníků formou umístění lístků pro připomínky v prostorách jídelny. Provozovatel se dále zavazuje provádět nejméně 1 za rok detailní průzkum spokojenosti strávníků formou ankety, jejíž výsledky budou předloženy po vyhodnocení odpovědné osobě zákazníka. Provozovatel se zavazuje pro zákazníka uspořádat nejméně čtyřikrát za rok marketingovou akcí (např. dny italské, orientální, staročeské kuchyně). 0 konání takové akce bude provozovatel zákazníka s předstihem informovat, Objednávky bude možné provádět d013:00 hodin. a to vždy od PO — do PÁ. Při nezbytně nutné výluce stravovacího provozu je provozovatel povíncn zajistit služby, jež jsou předmětem této smlouvy. v přiměřeném rozsahu náhradním způsobem, který bude předem písemně odsouhlasen zákazníkem. Provozovateljc oprávněn v případě nutné provozní potřeby, a po předchozím) písemném souhlasu zákazníka, změnil nabízený jídelníček nebo vydat pouze omezený počet dluhu menu. Provozovatel je povinen provádět demli evidenci počtu projedeuých jídel a celkového rozsahu poskytnutých služeb. mumie ml 2.1. 2.2. 2.3. 2.4. 2.5. 2.6. Cena, vyúčtování Na základě cenové kalkulace schválené oběma smluvními stranami, která je přílohou č. ] této smlouvy, byla stanovena cena za odběr jednoho jídla zaměstnanci a smluvními partnery zákazníka. Vedlejší provozní náklady, mzdové náklady & odměna provozovatele jsou hrazeny zákazníkem pausálním poplatkem dle přílohy č. 1 této smlouvy. Vyúčtování bude prováděno měsíčně. Nárok na zaplacení ceny vznikne řádným poskytnutím plnění na tuto smlouvu a cena bude hrazena na základě faktury — daňového dokladu vystaveného provozovatelem. Faktura musí splňovat náležitosti daňového dokladu stanovené právními předpisy, a to zejména: - číslo faktury a datum vystavení obchodní jméno, sídlo provozovatele a zákazníka IČ 3 DIČ provozovatele & zákazníka fakturovaná částka specifikaci o poskytnutí služby Daňový doklad, který nebude splňovat výše uvedené náležitosti je zákazník oprávněn vrátit provozovateli s výzvou ke zjednání nápravy, přičemž nová lhůta splatností běží až dnem domčení řádné faktury zákazníkovi. Faktura bude vystavena první pracovní den následujícího měsíce, zákazníkovi bude doručena nejpozději pátý pracovní den. Faktura je splatná 60. den od data vystavení. V případě prodlení s uhrazením fakturyje zákazník povinen zaplatit provozovateli úrok z prodlení ve Výši 0,05% 2 dlužné částky za každý den prodlení a to pouze v případě, že zákazník nereaguje ani na dvě přechozí písemné upozoměni. V rámci kapacity výdeje má provozovatel s předchozím písemným souhlasem zákazníka právo poskytovat stravovací služby dalším smluvním stranám. Cenu za odebrauéjídlo, jak je stanoveno v příloze č. 1 této smlouvy, lze po dohodě smluvních stran měnit & doplňovat pouze formou písemných dodatků označených pořadovými čísly a podepsaných odpovědnými zástupci smluvních stran. Zákazník připouští navýšení ceny za poskytované služby v průběhu trvání smlouvy pouze v těchto případech: V případě zvýšení zákonem stanovené sazby daně z přidané hodnoty podle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. V takovém případě bude cena jednostranně zvýšena o příslušné navýšení sazby DPH ode dne účinnosti nové zákonné úpravy DPH. V případě, kdy pmměmá roční míra inflace oficiálně vyhlášená v měsíci lednu následujícího roku Českým statistickým úřadem překročí (vzroste) za sledované období výši 5%. Za sledované období se považuje uplynulý kalendářní rok. Nejbližší termín, kdy je možno uplatnit tuto finanční doložku, je od 01. 02. následujícího roku od sledovaného období, Cenu je možné navýšit nad rámec 5%, a to vyuásobenou hodnotou ukazatele průměrné roční mixy inflace vyhlášené Českým statistickým úřadem a vztahující se k předcházejícímu období- kalcndářm'mu roku (např. v případě vyhlášení inflace za rok 2023 ve výši 7% bude navýšení od 01. 02. 2024 činil 2%). Takovéto zvýšení ceny za poskytované služby lze realizovat pouze po předchozím píserrmém odsouhlasení obou smluvních stran. ret; mc LC'Ú Práva a povinnosti smluvních stran 3.1 . Inventář 3. l . 1 . Rozsah inventáře 3.1.1.1. Zákazuikje povinen poskytnout provozovateli pro účely plnění této smlouvy velký a malý inventář. 3.1.l.2. Inventář zahrnuje zejména: - kompletní zařízení jídelny jako např. stoly, židle atd. . kompletní zařízení připraven & výdejny jídel s veškerým kuchyňským nářadím, kuchyňskými strojí, chladírenským zařízením, jakož i skladovaclmi prostory sodpovidajícímí policemi, výdejem pokrmů a nápojů, umývacími dřezy a osvětlovacími tělesy - malý inventář jako jsou příbory, nádobí, sklenice. tácy. stolní kořenky. vázy. stojánky na papír a ubrousky, servírovací plata, další malý materiál a nádoby 3.1.13. Zákazník je povinen poskytnout vše potřebné k dispozici v dostatečném předstihu před převzetím provozu. Inventář bude předán na základě písemného předávacího protokolu. 3.1.2. Inventura 3.1.2.1. Jedenkrát za rok se uskuteční společná inventura za účelem zjištění aktuálního stavu. 3.1.21 Náhradu za „přirozený úbytek“ u malého inventáře (příbory. talíře, skleničky) zajišťuje zákazník. 3 ,2. Prostory 3.2.1. Zákazník se zavazuje poskytnout provozovateli k dispozici prostory potřebné k obhospodařování předávaných provozů včetně sociálního zázemí pro pracovníky provozovatele (dále jen „prostory“). Jedná se a nebytové prostory, tj. prostoxy sloužící k podnikání umístněné v objektu v Chrastavě, ulici Školní 7134 3.2.2. Prostory musí splňovat požadavky stanovené závaznými předpisy a nonnami pro jednotlivé druhy provozu. 3.2.3. V případě havárie, živelné událostí, požámího poplachu, nebo jiné události, při které by mohlo dojít kohroženi zdraví, nebo majetku provozovatele & zákazníka mají ostraha zákazníkových budov, nebo zaměstnanci zákazníka právo vstupovat do prostor užívaných provozovatelem, a to následujícím způsobem: . Před vstupem do prostor odkóduje bezpečnostní služba zákazníka zabezpečení kantýny. . Pracomíci bezpečnostní služby provedou příslušnou kontrolu, odpovídajicí zásah, nebo kzásahu přivolají Havarijní hlídku a příp. další složky jako Policii ČR, příslušníky Hasičského záchranného sboru, nebo Rychlé záchranné služby . Pracovníci bezpečnostní služby neprodleně informují a případně přivolají zástupce provozovatele a zákazníka. . Pracovníci bezpečnostní služby provedou o celé událostí zápis do knihy událostí a celý prostor zakódují. Přivolaný zástupce provozovatele provede prvotní ohledání užívaných prostor a zajistí provedení kontrolní inventury. restricaeci 3.3. 3.4. 3.5. 36. Údržba a opravy 3.3.1. Běžnou údržbu prostor svěřených provozovateli (kuchyně a její zázemí) a velkého inventáře zajišt'uje na své náklady zákazník. 3.3.2. Provozovatel bude zacházet s prostory a předměty, které mu byly předány s potřebnou péčí a opatrností . 3.3.3. Vyskylnou-lí se případné škody a nedostatky, ohlásí je neprodleně zákazníkovi. Zákazník provede bez zbytečného odkladu veškerá nezbytná opatření a opravy, aby byl zajištěn provoz kantýny. 3.3.4. Způsobí—lí provozovatel na zařízení zákazníka újmu, je povinen jí zákazníkovi nahradit v phmém rozsahu. Provozovatel se zavazuje takto vzniklou újmu uhradit zákazníkovi na jeho výzvu. Smluvní strany společně ujednaly, že náhrada újmy bude pro takový případ přednostně provedena v penězích, pokud nebude zákazník žádat jinak. Provozovatel nese odpovědnost za osoby jím použité pro plnění na tuto smlouvu a dále za osoby, kterým povolí vstup do prostor. 335. Zákazník je povinen informovat provozovatele v dostatečném předstihu o plánovaných opravách a údržbářských pracích, které by mohly ovlivnit nebo omezit provoz zajišťovaný provozovatelem podle této smlouvy. Oběma smluvními stranami bude v tomto případě dohodnut provozní režim pro období provádění větších opmv či údržbářských praci. Energie a dodávka vody 3.4.1. Zákazník se zavazuje zajistit provozovateli na vlaslní náklady potřebnou elektrickou energii a dodávku vody a bude mít na starosti stím spojenou údržbu a instalace. Provozovatel se zavazuje dbát na hospodárné využívání poskytnutých energií (voda, elektřina, teplo) a zamezit jejich plýtvání. Zákazník je rovněž povinen hradit poplatky za odpadní vody. 3.4.2. Zákazník se zavazuje k součinnosti při řádném provozování lapače tuků z kamýny; tj. např. omezování prostředků se silnými emulgačními a rozpouštěními účinky. Při zjištěných závadách se zavazuje ke spolupráci k jejich odstranění, Přístupové cesty 3.5.1. Zákazník se zavazuje zajistit, aby přísun zboží potřebného pro provoz zajišťovaný provozovatelem mohl vždy probíhat bez problémů po stanovených příjezdových cestách & stanovenými vchody. Hygiena a čistota 3.6.1. Čištění 3.6. 1 . 1. Provozovatel se zavazuje s prostory a zařizeními zacházet s potřebnou pečlivostí a bude je uchovávat v čistém a hygienicky bezvadném stavu. 3.6.11. Provozovatel se zavazuje zajistit úklid výdejny a zázemí kuchyňských prostor, zákazník se zavazuje na vlastní náklady zajistit prostřednictvím najaté úklidové firmy denní úklid v prostorách jídelny. :eslrlcml 3.6.2. Odpady 3.6.2.1. Provozovatel se zavazuje předávat odpady vzniklé jeho činnosti pouze společností oprávněné k nakládání s odpady. v souladu s požadavky zákona č. 541/2020 Sb., o odpadech, v aktuálním znění a jeho prováděcími předpisy. Provozovatel vede evidenci o předaných odpadech a vždy do 1.3. následujícího kalendářního roku předává souhrnnou evidenci předaných odpadů zákazníkovi (pro případné kontroly a audity systémů). Provozovatel se zavazuje shromažďovat odpady utříděné podle jednotlivých druhů a kategorií 3.6.22. Za účelem odklízení komunálních odpadků z. jídelny se zákazník zavazuje poskytnout kdispozicí odpovídajicí nádoby a zajišťovat na své náklady vyprázdnění a čištění odpadních nádob. 3.6.23. Provozovatel se zavazuje zajistit na svoje náklady odvoz a zpracování potravinářských odpadů (zbytků jídel) & nebezpečných látek vzniklých jeho činnosti a zajistit naplnění všech právních ustanovení a předpisů stouto problematikou souvisejících. 3.7. Bezpečnost práce 3.7.1. 3.7.2. 3.7.3. a) b) 3.7.4. 3.7.5. Při zjištění porušení bezpečnostních předpisů ze strany zákazníka oznámí toto neprodleně provozovatel zákazníkovi. Provozovatel zodpovídá za dodržování imemich bezpečnostních předpisů, jak je uvedeno v jeho pracovním řádu. Dále se provozovatel zavazuje vyškolít své zaměstnance dle platných předpisů a norem a vybavit je předepsanými ochrannými pomůckami. Provozovatel je dále povinen zajistit rozmístění bezpečnostních značek v souladu s nařízením vlády č. 375/2017 Sb., o vzhledu, umístění a provedení bezpečnostních značek a značení a zavedení signálů. Zákazník je povinen seznámit provozovatele se všemi platnými předpisy a nařízeními týkajícími se zvláštního dopravního režimu, hygienických, bezpečnostních & protipožámích předpisů a opatření v areálu zákazníka. Provozovatel je povinen provést seznámenl všech svých zaměstnanců, kteří se budou pohybovat vareálu zákazníka, s interními předpisy a nařízeními zákazníka. Při zjištění porušení bezpečnostních předpisů ze strany provozovatele oznámí toto neprodleně zákazník provozovateli, ktelý je povinen v co nejkmtší době zjednat nápravu. Povinnosti provozovatele: Provozovatel se zavazuje dodržovat právní předpisy a interní pokyny, týkající se zejména hygieny, bezpečnosti práce, protipožární ochrany, ochrany životního prostředí, ochrany objektů, dopravního režimu. Provozovatel se zavazuje předložit zákazníkovi provozní, hygienický a sanitačni řád pro práci v poskytnutém prostoru do 14 - dnů od podpisu smlouvy. Provozovatel se zavazuje zapracovat do svých předpisů o bezpečnosti práce, požární ochraně a ochrany životního prostředí ustanoveni intcmích předpisů zákazníka upravujících tyto oblasti. Dále se zavazuje pravidelně proškolovat svoje zaměstnance a dodržovat obecně platné předpisy. Zákazník se zavazuje zajišťovat na své náklady vybavení, pravidelné kontroly a revize všech vyhrazených technických zařízení a požárně technických zařízení. reelncked 3.8. 3.9, 4. 4.1. 4.2. 5. 511. 6. 6.1. 6.2, 6.3. Pojištění 3.8.1. ProvozovateI se zavazuje uzavřít na zásoby a vlastní inventář používaný v provozu zákazuíka pojištění _pro případ odcizení & poškození živelní událostí a dá1e pojištění obecne odpovědnosu za způsobené škody na zdraví čí majetku třetích osob. 3.8.2. Provozovatel prohlašuje, že má uzavřenu pojistnou smlouvu na pojištění odpovědnosti za škody ve Výši 50 000 000,- Kč a je povinen ji po celou dobu platnosti této smlouvy udržovat. Zákazník je oprávněn po provozovateli kdykoliv vyžadovat prokázání této ?kutečnosti. V případě porušení prohlášení a povinnosti uvedené v tomto článku smlouvy je zákazník oprávněn odstoupit od této smlouvy s okamžitou účinností. Telefonní Iinky 3.9.1. Provozovatel si zajistí zřízení telefonní linky na vlastní náklady. 3.9.2. Telefonní poplatky hradí provozovatel. Nájemné a úhrada za poskytované služby v souvislosti s nájmem Výše nájemného za užívání prostor se stanoví dohodou smluvních stran ve výši 1 Kč/m2 bez DPH měsíčně dle přiloženého layoutu a plochy provozu. Celkem je to 64,- Kč bez DPH měsíčně. Výše nájemného za movité věci v prostorách se stanoví dohodou smluvních stran ve výši 100; Kč bez DPH měsíčně. Personál Provozovatel prohlašuje, že vedení provozu bude v mkou zkušeného pracovníka provozovatele, který má na základě svého vzdělání potřebné odborné a organizační zkušenosti. Kontrola zákazníkem Vedení provozu a celkové podklady pro vyúčtování mohou být pmvěřovány & kontrolovány určeným pracovníkem zákazníka. Zákazník je oprávněn, při dodržování plamých hygienických předpisů, a pokud tím nenaruší provoz, kdykoliv kontrolovat plnění provozovatele. Kontrolou plnění prostřednictvím pověřeného zástupce zákazníka je zejména myšleno: &. kontrola dodržování minimálního rozsahu počtu hlavních jídel a po celou dobu provozu; kontrola dodržování sjednané velikostí porcí; kontrola kvality a teploty porcí; kontro1a dodržování sjednané obchodní přirážky & exspirace zboží; kontrola čistoty provozu a dodržování hygienických norem; kontrola dodržování BOZP a požárních předpisů; kontrola údržby svěřeného majetku. www.app- V případě zjištění nesrovnalostí je povinen pověřený zástupce zákazníka o takové skutečnosti neprodleně infommvat vedoucího provozovatele, popřípadě jeho pověřeného zástupce. Oba pak provedou zápis specifikující zjištěnou vadu a opatří jej podpisy. Provozovatel se zavazuje vadu odstranit do tří (3) pracovních dnů, nebudc-li písemně sjednána mezi smluvními stranami jiná doba odstranění vady. Každá z obou smluvních stran obdxží pojedné kopií tohoto zápisu. reslncami 7.1. 7.2. 7.3. 7.4. 7.5. 8.1. 9.1. 9.2. 9.3. Součinnost provozovatele a zákazníka Plán pokrmů bude schvalován se souhlasem zákazníka Odch ' | . ylk , ktelé mohou I Sltuace na trhu nebo z organizačních důvodů, zůstávají vyhrazeny.y Vyp ynom Ze Rveklamace ohledně pokrmů neho dodaného zboži budou projednány se zákazníkem za prčtgmmosu zastupce stravníkův Provozovatel podle provoznich možností neprodleně napraví přlčmy nedostatků, Zákazlnikv je povirčen informovat v dostatečném předstihu provozovatele o provozních, orgamzacních a dalswh opetřeních, která mohou ovlivnit činnost, kterou zajišťuje provozovatel podle smlouvy. Zákazník je odpovědný za to. že řádný průběh služeb provozovatele nebude rušen zásahy třetích osob. Provozovatel je povinen seznámit zákazníka se vznikem požáru v prostoru kuchyně a jídelny. V případe provadění požárně nebezpečných prací je provozovatel povinen s předstihem oznámit tuto skutečnost zákazníkovi k přijetí potřebných opatření. Provozovatel je povinen seznámit zákazníka s pracovním úrazem svých zaměstnanců a jeho dodavatelů, který se stal V areálu zákazníka. Postup šetření a hlášení si provozovatel zabezpečí sám v souladu s Nařízením vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášeni & zasílání záznamu o úrazu. Investice Plán případných investic bude sestaven společně smluvními stranami, & to vždy tři měsíce před začátkem roku zákazníka (1. L). Zpracování osobních údajů V rámci anění předmětu smlouvy budou předávány a zpracovávány osobní údaje strávníků- zaměstnanců zákazníka. Povinné náležitosti a infomace pro evidenci zpracování osobnich údajů: . Právní titul zpracování osobních údajů: plnění této smlouvy a plnění jiných právních povinnostL ' Účel zpracování osobních údajů: předání jmenného seznamu zaměstnanců zákazníka za účelem evidence odebrané stravy a poskytnutí příslušné výše dotace na zaměstnanecké stravování, vytváření a předání podkladů pro dotované stravování. Kategorie subjektů osobních údajů: strávníci—zaměstnanci zákazníka. Kategorie údajů: jméno, příjmení, osobní číslo, seznam objednávek & odebraných obědů. ' Zvláštní kategorie osobních údajů: ne, . Doba zpracování osobních údajů: po dobu odebírání zaměstnaneckého dotovaného stravování vrámci trvání zaměstnaneckého poměru mezi zaměstnancem zákazníka a zákazníkem. Obě smluvní strany se zavazuji, že budou zpracovávat výše uvedené osobní údaje pouze za daným účelem, v rozsahu stanoveném touto smlouvou z vsouladu s příslušnými právními předpisy. Obě smluvní strany jsou ve vztahu k osobním údajů vázány zákonnou mlčenlivosti v souladu splatuými právními předpisy o ochraně osobních údajů, zejména pak Nařízením Evropského parlamentu a rady EU 2016/679 (GDPR). realnded 10. 11. 12. 9.4. 10.1. 10.2. 11.2. Obělsmluxní etrany se zavazují k zavedení a dodržování technických a organizačních opatření kčerelzajxsťtljí zabezpečení a ochranu osobních údajů vsouladn spříslušuými právníme predplsy, tak aby bylo zabráněno možnému úniku, výmazu, změnám zneužití či neoprávněném přístupu k osobním údajům. , Řešení sporů _Sm1uvní strany vynaloží veškeré úsilí, aby přátelským a nefonnálním jednáním vyřešili jakekohv neshody nebo spory vznikající mezi nimi v souvislosti se smlouvou. Pokud .za 30 dn1 od zahájení takovýchto neformálních jednání provozovatel & zákazník nejsou schopm smluvm spor přátelsky vyřešit, může se kterákoliv ze smluvních stran obrátit na věcně & místně příslušný soud České republiky s návrhem na zahájení řízení. Doba trvání smlouvy, výpověď Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou od data zahájení poskytování služeb. Vypovězeni smlouvy je možné vždy ke konci každého kalendářního měsíce, výpovědní doba činí 3 měsíce a začíná prvním dnem měsíce následujícího po datu doručení pisemé výpovědi druhé smluvní straně. Zákazník je oprávněn od této smlouvy okamžitě odstoupit vpřípadě podstatného porušení smlouvy provozovatelem, zejména v případě, jestliže provozovateli byla odebrána předepsaná úřední povo1ení nebo v případě prod1ení provozovate1e s řádným p1něním na tuto sm1ouvu déle než tři (3) pracovní dny, které nebude napraveno ani po písemném upozomění zákazníkem na takové porušení nebo v případě prodlení provozovatele s platbou dle této smlouvy déle jak 30 dnů. Provozovatel je oprávněn okamžitě odstoupit vpřípadě podstatného pomšení smlouvy zákazníkem, zejména v případě prodlení se zaplacením ceny podle této smlouvy déle jak 30 dnů. Každá ze smluvních stran je oprávněna okamžitě odstoupit od této smlouvy v případě prohlášení úpadku smluvní strany na základě pravomocného soudního rozhodnutí. Vyšší moc 12.1. 12.2. 12.4. Vyšší moci se rozumí jakákoli nepředvídatelná výjimečná situace či udá1ost mimo kontrolu smluvních stran, jež kterékoli z nich brání v plnění jakýchkoli jejích závazků vyplývajících ze smlouvy, nebyla zapříčiněna chybou nebo nedbalosti na jejich straně & prokáže se, že ji nelze překonat ani s vynaložením veškeré řádné péče. Smluvní strana, jež porušila své Závazky, nemůže jako případ vyšší moci uplatňovat vady zařízení či materiálů nebo prodlení při jejich zajištění (pokud nebyly způsobeny případem vyšší moci), pracovní spory ani finanční obtíže. Smluvní strana dotčená případem vyšší moci neprodleně písemně vyrozumí druhou smluvní stranu a uvede povahu příslušné událostí. pravděpodobnou délku trvání apředpokládané důsledky. Žádná ze smluvních stran nebude odpovědná Za porušení svých povinností vyplývajících ze smlouvy, pokud jim v jejích plnění brání případ vyšší moci. Smluvní strany vynaloží veškeré úsilí, aby minimalizovaly jakoukoli škodu způsobenou případem vyšší mocí. V případě trvání překážky vyšší mocí po dobu delší než tři (3) měsíce je každá ze smluvních stran oprávněna odstoupit od této smlouvy s okamžitou účinnosti. reslri-Jned 13. Závěrečná ustanovení 13.1. 13.2. 13.3. 13.4. 13.5. 13.6. 13.7. 13.8. v/V '7 ,. "> > V Liberci, dne: 419-3 * “' A J V Chrastavě dne: Tato smlouva se řídí českým právním řádem. Otázky neupravené v léto smlouvě se řídí zákonem c. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen „občanský zákouík“), soudní spory se pak řídí zákonem č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Smlouva může být měněna pouze písemně formou chronologicky číslovaných dodatků podepsaných oprávněnými zástupci smluvních stran. Jinou formu změny této smlouvy smluvní strany výslovně vyloučily. Písemná forma v listinné podobě s vlastnoručními podpisy oprávněných zástupců smluvních stran, doručené prostřednictvím certifikovaného poskytevatele poštovních služeb je nezbytná i pro právní jednání, kterými se tato smlouva Smluvní strany se zavazují. že uchovají v tajnosti veškeré informace. které o sobě navzájem získaly v průběhu plnění této smlouvy, které nejsou veřejně přístupné, nebo které pokládají za důvěrné. V této souvislosti se zavazuji zajistit utajování těchto infommci též všemi zaměstnanci smluvních stran i dalšími osobami. které pověří dílčí úkoly v souvislosti realizací této smlouvy. Zákazník si je vědom skutečnosti, že provozovatel je povinným subjektem dle č. 340/2015 Sb., o registru smluv, ve znění pozdějších předpisů, a je si vědom toho, že tato smlouva podléhá režimu povinného zveřejnění dle zákona (: registru smluv. Zákazník souhlasí s tím, že zveřejnění této smlouvy v registru smluv zajistí provozovatele Zákazník prohlašuje, že žádná informace uvedená v této smlouvě včetně přílohy není předmětem obchodního tajemství ve smyslu 5 504 občanského zákoníku. Provozovatel není oprávněn bez předchozího písemného souhlasu zákazníka postoupit, převést, měnit, zastavit či jinak zatížit ani jakkoli jinak disponovat s touto smlouvou, její částí nebo jednotlivými právy či pohledávkami z ni vyplývajícími, či ujednat 3 třetí osobou převzetí povinností či dluhů vyp1ývajících z této smlouvy, a to po dobu trvání této smlouvy. Tato smlouva a její cenové ujednání vycházejí zdaňového režimu platnému ke dni jejiho podpisu. V případě změn daňových předpisů se účasmíci zavazují změnit vzájemnou písemnou dohodou odpovidajicim způsobem přlslušná ustanovení smlouvy. Tato smlouva byla sepsána ve dvou vyhotoveních, zniehž každá smluvní strana obdrží po jednom exempláři. Smluvní strany prohlašují, že obsah této smlouvy je projevem jejich shodné a svobodné vůle, jejímu obsahu rozumi a na důkaz toho připojují své podpisy. Mar 30, 2023 11 jednatel společnost Příloha č. 1 Cenová kalkulace č. 1 restricted BENTELER CHRASTAVA osšov cemv MENU: ;LŠŠHCÍĚŠ Menu 1-2-3-4 83" Menu 5 93" CHLAZENKA 33" NABÍDKA JÍDEL—OBĚDY (nolévka, hlavní jídlo + nápoj studenxl' 1 polévka MENU 1-2 hotovéjídlo MENU 3 salát MENU 4 bezmasý, nebo sladký pokrm MENU 5 minulkovéjídlo NABÍDKA JÍDEL—VEČEŘE (polévka. hlavní iídlo + nánoi studený) 1 polévka MENU 1 hotovéjídlo MENU 3 salát MENU 5 minutkové jídlo vealricaud ' Měsíční paušální poplatek je stanoven dle počtu odebraných obědů. 0-69 vydaných porcí denně 95 000,- Kč cena paušálu bez DPH , 70—99 vydaných porcí denně 105 000,- Kč cena paušálu bez DPH 100-149 vydaných porcí denně cena paušálu bez DPH 115 000,- Kč 150-199 vydaných porcí denně cena paušálu bez DPH 125 ooo,- Kc V ceně paušálu je servis výdeje, obsluha a naše mzdové náklady, dodržení legislativy HACCP, oblečení personálu, školení personálu, svoz biologického odpadu & kuchyňského oleje. PHM dopravy. naše pojištění. doplnění automatu. Za předpokladu, že by vznikly překážky ze strany zákazníka směrem k provozovateli, které by mu neumožnily službu poskytovat, bude výše paušálu hrazena 50 % ze strany zákazníka. Provozovatel se zavazuje přijímat platby elektronickými stravenkami. Příloha č. 2 reslrictad Výdejní doba č. 1 Výdej obědů: Pondělí - Pátek 11:00—13:30 hod. Výdej večeří: Pondělí - Čtvrtek 17:30—18:30 hod. Prodejní doba č. 2 Prodejní doba kantýny: Pondělí - Čtvrtek 05:30 — 19:00 hod. Pátek 05:30 — 17:00 Chlazené strava neomezeně. restricted