Snůouva()poskytováníýužebzávodníhosnavování uzavřená mezi Krajská nemocnice Liberec a.s. se sídlem v Liberci 1. Husova 10. PSČ 460 01 zastoupená panem _místopředscdou představenstva IČ: 27283933. DIC: C227283933 bankovní spojení: společnostje zapsána v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Ustí nad Labem. oddíl B, vložka 1651 (dále jen „provozovatelů a ONTEX CZ s.r.o. „ se sídlem v Turnově, Vesecko 491, PSC 511 01 zastoupena panem _prokura iC: 44564422. DICZCZ44564422 Bankovní spojení: Společnost je zapsána v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Hradci Králové_ oddíl C, vložka 14748 (dálejen ..zákazník") Obsah: Základní ustanovení C ena. vyúčtování Práva a povinnosti účastníků Personál Kontrola zákazníka Součinnost provozovatele a zákazníka Investice Zpracování osobních údajů . Řešení sporů 10. Doba trvání smlouvy. výpověd“ 1 1. Závěrečná ustanovení OřNQMřWwť Přílohy: 1. Cena stravy a ostatní náklady 2, Minimální rozsah výdejní doby 1. Základní ustanovení 1.1. Předmět smlouvy Provozovatel se zavazuje zajišťovat od 1. l. 2019 pro zákazníka provoz střediska závodního stravování umístěného v provozním areálu zákazníka, které je blíže specifikováno v dalších ustanoveních a přílohách této smlouvy. Závodním stravováním se pro účely této smlouvy rozumí služby spočívající v dovozu a prodeji teplých jídel zcentrální kuchyně provozovatele pro zaměstnance zákazníka a zajištění dalšich vzájemně písemně dohodnutých druhů stravovacích služeb dle platných hygienických norem. Zákazník není oprávněn po dobu trvání smlouvy předat výše uvedené provozy nebo jakoukoliv jejich částjinému provozovateli. 1.2. Základní povinnosti zákazníka a provozovatele 1.2.1. 1.2.7. 1.2.8. 1.2.9. Provozovatel je povinen dbát o to, aby oblast uvedená v bodě l.|. byla vedena odborně a řádně v souladu s danou situací na trhu tak, aby byly k dispozici cenově odpovídající a chutné pokrmy, nápoje a další zboží, pokud je provozovatel zavázán k jeho dodávkám podle této smlouvy, případně podlejine' smlouvy uzavřené mezi účastníky. Obě strany se zavazují dodržovat veškeré právní předpisy a závazné normy platné pro oblast veřejného stravování a prodej potravinářského zboží. Provozovatel je povinen dodržovat základni strukturu nabídky jídel. Provozovatel předá zákazníkovi a zveřejní na nástěnce v jídelně nejméně dva dny před koncem pracovního týdne jídelní lístek na následující týden. Minimální otevírací doba je stanovena vpříloze č. 2 a její rozsah může být změněn pouze na základě dohody obou smluvních stran. Provozovatel se zavazuje provádět kontinuálně průzkum spokojenosti strávniků formou umístěni lístků pro připomínky v prostorách jídelny. Provozovatel se dále zavazuje provádět nejméně | za rok detailní průzkum spokojenosti strávníků formou ankety.jejíž výsledky budou předloženy po vyhodnocení odpovědné osobě zákazníka. Provozovatel se zavazuje pro zákazníka uspořádat nejméně čtyřikrát za rok marketingovou akcí (např. Dny italské, orientální. staročeské kuchyně). 0 konání takové akce bude provozovatel zákazníka s předstihem informovat. Objednávky budou možné provádět dol 3:00 hodin a to vždy od PO — do PÁ. Při nezbytně nutné výluce stravovacího provozu zajistí poskytovatel služby, jež jsou předmětem této smlouvy, v přiměřeném rozsahu náhradním způsobem, který bude odsouhlasen zákazníkem. Poskytovatel je oprávněn v případě nutné provozní potřeby, a po předchozím souhlasu zákazníka, změnit nabízený jídelníček nebo vydat pouze omezený počet druhů menu Poskytovatel provádí denní evidenci počtu projedených jídel a celkového rozsahu poskytnutých služeb a zavazuje se předat objednateli do 2. pracovního dne následujícího měsíce přehled o počtu skutečně odebraných jídel podle jednotlivých strávníků (zaměstnanců zákazníka). 2.6. 3.1. Cena, vyúčtování Na základě cenové kalkulace schválené oběma stranami. kteráje přílohou č. 1 této smlouvy, byla stanovena cena za odběr jednohojídla zaměstnanci a smluvními partnery zákazníka. Vedlejší provozní náklady. mzdové náklady a odměna provozovatele jsou hrazeny zákazníkem paušálním poplatkem dle přílohy č. 1 této smlouvy. Vyúčtování bude prováděno měsíčně. Faktura musí splňovat náležitosti daňového dokladu stanovené právními předpisy, a to zejména: o číslo faktury a datum vystavení . obchodní jméno, sídlo provozovatele a zákazníka . IČ a DIČ provozovatele a zákazníka . fakturovaná částka Faktura bude vystavena první pracovní den následujícího měsíce, zákazníkovi bude doručena nejpozději pátý pracovní den. Faktura je splatná 30. den od data vystavení. Vpřípadě prodlení suhrazením faktury je zákazník povinen zaplatit provozovateli úrok z prodlení ve výši 0,05% Zdlužné částky za každý den prodlení. V rámci kapacity výdeje má provozovatel spředchozím písemným souhlasem zákazníka právo poskytovat stravovací služby dalším smluvním stranám. Cena za odebrané jídlo, jak je stanoveno vpříloze č. 1 této smlouvy, může být zvýšena, jestliže se ceny u potravin v Ceské republice zvýší dle údajů CSU od prosince 2018, zi to o více než 2%. Práva a povinnosti účastníků Inventář 3.1.1. Rozsah inventáře 3.1.1.l. Zákazník poskytne provozovateli pro účely plnění této smlouvy velký a malý inventář 3.1 .1.2. Inventář zahrnuje zejména: - kompletní zařízení jídelny jako např. stoly, židle atd. . kompletni zařízení připraven a výdejny jídel s veškerým kuchyňským nářadím, kuchyňskými stroji, chladírenským zařízením, jakož i skladovacími prostory s odpovídajícími policemi. výdejem pokrmů a nápojů, umývacími dřezy a osvětlovacimi tělesy ' malý inventář jako jsou příbory, nádobí, sklenice, tácy. stolní kořenky, vázy, stojánky na papír a ubrousky. servírovací plata, další malý materiál a nádoby 3.1.13. Zákazník poskytne vše potřebné kdispozici vdostatečném předstihu před převzetím provozu. Inventář bude předán na základě písemného předávacího protokolu, 3.1 .2. Inventura 3.2. 3.3. 3.4. 3.2.1. 3.2.2. 3.2.3. 3.3.1. 3.3.2. 3.3.3. 3.3.4. 3.3.5. 3.1.2.1. Jedenkrát za rok (v období od l. ledna do 3l. března) se uskuteční společná inventura za účelem zjištění aktuálního stavu. 3.1.22. Náhradu za „přirozený úbytek“ u malého inventáře (příbory, talíře, skleničky) zajišťuje zákazník, Prostory Zákazník poskytne provozovateli k dispozici prostory potřebné k obhospodařování předávaných provozů včetně sociálního zázemí pro pracovníky provozovatele. Prostory musí splňovat požadavky stanovené závaznými předpisy a normami pro jednotlivé druhy provozu. V případě havárie, živelné události, požárního poplachu, nebo jiné události, při které by mohlo dojít kohrožení zdraví, nebo majetku provozovatele a zákazníka mají ostraha zákazníkových budov, nebo zaměstnanci zákazníka právo vstupovat do prostor užívaných provozovatelem a to následujícím způsobem: . Před vstupem do prostor nájemce rozpečetí bezpečnostní služba zákazníka klíče od vstupních dveří užívaných prostor . Pracovníci bezpečnostní služby provedou příslušnou kontrolu, odpovídající zásah, nebo kzásahu přivolají další složky jako Policii ČR. příslušníky Hasičského záchranného sboru, nebo Rychlé záchranné služby . Pracovníci bezpečnostní služby neprodleně informují a případně přivolají zástupce provozovatele a zákazníka . Pracovníci bezpečnostní služby provedou a celé události zápis do knihy událostí a celý prostor započetí. Přivolaný zástupce provozovatele provede prvotni ohledání užívaných prostor a zajistí provedení kontrolní inventury. Údržba a opravy Běžnou údržbu prostor svěřených provozovateli (kuchyně a její zázemí) a velkého inventáře zajišťuje na své náklady zákazník. Provozovatel bude zacházet s prostory a předměty, které mu byly předány s potřebnou péčí a opatrností. Vyskytnou-li se případné škody a nedostatky, ohlásí je neprodleně zákazníkovi. Zákazník provede bez zbytečného odkladu veškerá nezbytná opatření a opravy, aby byl zajištěn provoz kantýny. Prokáže-li zákazník prokazatelným způsobem (např. dobrozdáním servisního technika), že k poškození došlo vinou provozovatele, budou náklady na opravu daného poškozeného zařízení připsány k tíži provozovatele. Zákazník je povinen informovat provozovatele v dostatečném předstihu o plánovaných opravách a údržbářských pracích, které by mohly ovlivnit nebo omezit provoz zajišťovaný provozovatelem podle této smlouvy. Oběma stranami bude v tomto případě dohodnut provozní režim pro období provádění větších oprav či údržbářských prací. Energie a dodávka vody 341. Zákazník zajistí provozovateli na vlastní náklady potřebnou elektrickou energii a dodávku vody a bude mít na starosti s tím spojenou údržbu a instalace. Provozovatel se zavazuje dbát na hospodárné využívání poskytnutých energií (voda, elektřina, teplo) a zamezit jejich plýtvání. l'l WM 3.5. Přístupové cesty 3.5.1. Zákazník zajistí, aby přísun zboži potřebného pro provoz zajišťovaný provozovatelem mohl vždy probíhat bez problémů po stanovených příjezdových cestách a stanovenými vchody. 3.6. Hygiena a čistota 3.6.1. Čištění 3.6.2. 3.6.1.1. Provozovatel bude s prostory a zařizeními zacházet s potřebnou pečlivostí a bude je uchovávat v čistém a hygienicky bezvadném stavu. 3.6.12. Provozovatel se zavazuje zajistit úklid výdejny a zázemí kuchyňských prostor, zákazník se zavazuje na vlastní náklady zajistit prostřednictvím najaté úklidové firmy strojové čištění podlahy v prostorách jídelny a to nejméně 1x za měsíc. Odpady 3.6.21 Za účelem odklízení komunálních odpadků poskytne zákazník kdispozici odpovídající nádoby a zajišt'uje na své náklady vyprázdnění a čištění odpadních nádob. Zákazník rovněž hradí poplatky za odpadní vody. 3.6.22, Provozovatel se zavazuje zajistit na svoje náklady odvoz a zpracování potravinářských odpadů (zbytků jídel) a nebezpečných látek vzniklých jeho činností a zajistit naplnění všech právních ustanovení a předpisů stouto problematikou souvisejících. 3.7. Bezpečnost práce 3.7.1. 3.7.2. 3.7.3. b) Při zjištění porušení bezpečnostních předpisů ze strany zákazníka oznámí toto neprodleně provozovatel zákazníkovi. Provozovatel zodpovídá za dodržování interních bezpečnostních předpisů, jak je uvedeno v jeho pracovním řádu. Dále se provozovatel zavazuje vyškolit své zaměstnance dle platných předpisů a norem a vybavit je předepsanými ochrannými pomůckami. Provozovatel dále zajistí rozmístění bezpečnostních značek v souladu s nařízením vlády č. 375/2017 Sb. Zákazník seznámí provozovatele se všemi platnými předpisy a nařízeními týkajícími se zvláštního dopravního režimu, hygienických. bezpečnostních a protipožárních předpisů a opatření v areálu zákazníka. Provozovatel provede seznámení všech svých zaměstnanců, kteří se budou pohybovat v areálu zákazníka, s interními předpisy a nařízeními zákazníka. Povinností provozovatele: Provozovatel se zavazuje dodržovat právní předpisy a interní pokyny, týkající se zejména hygieny, bezpečnosti práce, protipožární ochrany, ochrany objektů, dopravního režimu. Předložit zákazníkovi provozní, hygienický a sanitační řád pro práci vposkytnutém prostoru do 14 — ti dnů od podpisu smlouvy. Ú 3.8. 3.9. 4. 4.1, 5. 5.1. 5.2. 5.3. 6. 6.1. 3.7.4. Provozovatel se zavazuje zapracovat do svých předpisů o bezpečnosti práce a požární ochraně ustanovení interních předpisů zákazníka upravujících tyto oblasti. Dále se zavazuje pravidelně proškolovat svoje zaměstnance a dodržovat obecně platné předpisy. 3.7.5. Zákazník se zavazuje zajišťovat na své náklady vybavení, pravidelné kontroly a revize všech vyhrazených technických zařízení a požárně technických zařízení . Pojištění 3.8.1. Provozovatel uzavře na zásoby a vlastní inventář používaný vprovozu objednatele pojištění pro případ odcizení a poškození živelní událostí a dále zákonné pojištění obecné odpovědnosti za způsobené škody na zdraví či majetku třetích osob. 3.8.2. Provozovatel prohlašuje, že má uzavřenu pojistnou smlouvy na pojištění odpovědnosti za škody ve výši 50000 000,-Kč a že ji bude po celou dobu platnosti této smlouvy udržovat. Telefonní linky 3.9.1. Provozovatel si zajistí zřízení telefonní linky na vlastní náklady. 3.9.2. Telefonní poplatky hradí provozovatel. Personál Vedení provozu bude vrukou zkušeného pracovníka provozovatele, který má na základě svého vzdělání potřebné odborné a organizační zkušenosti. Kontrola zákazníka Vedení provozu a celkové podklady pro vyúčtování mohou být prověřovány a kontrolovány určeným pracovníkem zákazníka. Zákazník může, při dodržování platných hygienických předpisů, a pokud tím nenaruší provoz, kdykoliv kontrolovat plnění provozovatele. Kontrolou plnění prostřednictvím pověřeného zástupce klienta je zejména myšleno: kontrola dodržování minimálního rozsahu počtu hlavních jídel a po celou dobu provozu“. kontrola dodržování sjednané velikosti porcí; kontrola kvality a teploty porcí; kontrola dodržování sjednané obchodní přirážky a exspirace zboží; kontrola čistoty provozu a dodržování hygienických norem; kontrola dodržování BOZP a požárních předpisů; kontrola údržby svěřeného majetku. iterace-Ppr? V případě zjištění nesrovnalostí je povinen pověřený zástupce zákazníka o takové skutečnosti neprodleně informovat vedoucího provozovny, popřípadě jeho pověřeného zástupce. Oba pak provedou zápis specifikující zjištěnou závadu a zaznamenají, je-li to možné, termín předpokládaného odstranění závady. Na závěr oba takto provedený zápis opatří svými podpisy. Každá z obou smluvních stran obdrží pojedné kopii tohoto zápisu. Součinnost provozovatele a zákazníka Plán pokrmů bude schvalován se souhlasem zákazníka. Odchylky, které mohou vyplynout ze situace na trhu nebo z organizačních důvodů, zůstávají vyhrazeny. in to 6.3. 6.4. 6.5. 7.1. 8.1. 8.3. 8.4. Reklamace ohledně pokrmů nebo dodaného zboží budou projednány se zákazníkem za přítomnosti zástupce strávníků. Provozovatel podle provozních možností neprodleně napraví příčiny nedostatků. Zákazník je povinen informovat vdostatečném předstihu provozovatele o provozních, organizačních a dalších opatřeních, která mohou ovlivnit činnost. kterou zajišt'uje provozovatel podle smlouvy. Zákazník je odpovědný za to, že řádný průběh služeb provozovatele nebude rušen zásahy třetích osob. Provozovatel je povinen seznámit zákazníka se vznikem požáru vprostoru kuchyně a jídelny. V případě provádění požámě nebezpečných prací je provozovatel povinen s předstihem oznámit tuto skutečnost zákazníkovi k přijetí potřebných opatření. Provozovatel je povinen seznámit zákazníka s pracovním úrazem svých zaměstnanců a jeho dodavatelů, který se stal v areálu zákazníka. Postup šetření a hlášení si provozovatel zabezpečí sám v souladu s Nařízením vlády č. 201/2010 Sb. Investice Plán případných investic bude sestaven společné smluvními partnery, a to vždy tři měsíce před začátkem roku zákazníka (rok zákazníka začíná 1. ledna a končí 31. prosince). Zpracování osobních údajů V rámci plnění předmětu smlouvy budou předávány a zpracovávány osobní údaje strávníků - zaměstnanců zákazníka. Povinné náležitosti a informace pro evidenci zpracování osobních údajů: 0 Právní titul zpracování osobních údajů: plnění této smlouvy a plněníjiných právních povinností. . Účel zpracování osobních údajů: předáni jmenného seznamu zaměstnanců zákazníka za účelem evidence odebrané stravy a poskytnutí příslušné výše dotace na zaměstnanecké stravování, vytvoření a předání podkladů pro dotované stravování . 0 Kategorie subjektů osobních údajů: strávníci — zaměstnanci zákazníka. . Kategorie údajů: jméno. příjmení, osobní číslo, seznam objednávek a odebraných obědů. . Zvláštní kategorie osobních údajů: ne. Doba zpracování osobních údajů: po dobu odebírání zaměstnaneckého dotovaného stravování v rámci trvání zaměstnaneckého poměru mezi zaměstnancem zákazníka a zákazníkem. Obě smluvní strany se zavazují. že budou zpracovávat výše uvedené osobní údaje pouze za daným účelem, v rozsahu stanoveném touto smlouvou a v souladu s příslušnými právními předpisy. Obě smluvní stranyjsou ve vztahu k osobním údajů vázány zákonnou mlčenlivosti v souladu s platnými právními předpisy o ochraně osobních údajů, zejména pak Nařízením Evropského parlamentu a rady EU 2016/679 (GDPR). Obě smluvní strany se zavazují k zavedení a dodržování technických a organizačních opatření, které zajišťují zabezpečení a ochranu osobních údajů v souladu s příslušnými právními předpisy. tak aby bylo zabráněno možnému úniku, výmazu, změnám, zneužití či neoprávněnému přístupu k osobním údajům. /7 2M 11. 9.1. 9.2. 10. 10.1. 10.2. 10.3. 11.1. 11.2. 11.3. 11.4. 11.5. Rešení sporů Učastníci vynaloží veškeré úsilí, aby přátelským a neformálním jednáním vyřešili jakékoliv neshody nebo spory vznikající mezi nimi v souvislosti se smlouvou. Pokud za 30 dní od zahájení takovýchto neformálních jednání provozovatel a zákazník nejsou schopni smluvní spor přátelsky vyřešit, může se kterákoliv ze smluvních stran obrátit na věcně a místně příslušný soud České republiky s návrhem na zahájení řízení. Doba trvání smlouvy, výpověď Smlouva se uzavírá na dobu určitou od data zahájení poskytování služeb a to na jeden rok, do 31.12.2019. Vypovězení smlouvy je možné vždy ke konci každého kalendářního měsíce, výpovědní doba činí 3 měsíce a začíná prvním dnem měsíce následujícího po datu doručení písemné výpovědi druhé straně. Smlouva může být vypovězena, aniž by byla dodržena výpovědní lhůta, a to v případě. jestliže provozovateli byla odebrána předepsaná úřední povolení nebo jestliže některý ze smluvních partnerů není schopný hradit platby nebo v případě jiného závažného porušení této smlouvy. V tomto případě musí být písemná výpověď doručena ke konci předchozího kalendářního měsíce, výpovědní lhůta činíjeden měsíc. Závěrečná ustanovení Tato smlouva se řídí českým právním řádem. Otázky neupravené vtéto smlouvě se řídí zákonem č. 89/20l2 Sb., občanský zákoník, soudní spory se pak řídí občanským soudním řádem č. 99/1963 Sb. ve znění předpisů pozdějších. Smlouva může být měněna pouze písemně formou chronologicky číslovaných dodatků. Pokud by některé ustanovení této smlouvy bylo nebo se teprve v budoucnu stalo neplatné nebo pokud by některé ustanovení ve smlouvě chybělo, není tím platnost ostatních ustanovení smlouvy dotčena. Smluvní strany se zavazují nahradit vtakovém případě chybějící nebo neplatná ustanovení takovým ujednáním, kterým bude splněn zamýšlený účel smlouvy. Smluvní strany se zavazují, že uchovají v tajnosti veškeré informace, které o sobě navzájem získaly v průběhu plnění této Smlouvy, které nejsou veřejně přístupné, nebo které pokládají za důvěrné. V této souvislosti se zavazuji zajistit utajování těchto informací též všemi zaměstnanci Smluvních stran i dalšími osobami, které pověří dílčí úkoly vsouvislosti realizací této Smlouvy. Zákazník si je vědom skutečnosti, že Provozovatel je povinným subjektem dle č.340/2015 SB., o registru smluv, ve znění pozdějších předpisů, aje si vědom toho, že tato Smlouva podléhá režimu povinného zveřejnění dle zákona o registru smluv. Zákazník souhlasí stím, že zveřejnění této smlouvy v registru smluv zajistí provozovatel. Zákazník prohlašuje, že žádná informace uvedená v této smlouvě včetně přílohy není předmětem obchodního tajemství ve smyslu 5 504 Občanského zákoníku. Tato smlouva a její cenové ujednání vycházejí zdaňového režimu platnému ke dni jejího podpisu. V případě změn daňových předpisů se účastníci zavazují změnit vzájemnou dohodou odpovídajícím způsobem příslušná ustanovení smlouvy. 11.6. 11.7. Tato smlouva byla sepsána ve čtyřech vyhotoveních. z nichž každá strana obdrží po dvou exemplářích Učastníci této smlouvy prohlašují. že obsah této smlouvy je projevem jejich shodné a svobodné vůle. jejímu obsahu rozumi a na důkaz toho připojují své podpisy. zákazník Příloha č. 1 menu 1 - 4 menu 7 “"“““ “““"“ 15% DPH 15% DPH 15% DPH 33 00 Kč , 39.00 Kč 46.05 Kč ___ 33 96 KČ 33.18 Kč 38 30 Kč. vz u: Kč 84,35 Kč !, z TOHO ROZPUŠTÉN/ PAUŠÁLU náklad celkem v Kč BEZ DPH ,GKč 10mm weeke— 77,00 Kc 83 01 Kc 97,00 Kč Cena od 1.1.2019 & rozpuštěným paušálem 71988 _m— plná cena plná cena plná cena 15% DPH 15% DPH 15% DPH 33.00 Kč 39 00 Kč 33 96 Kč 33 18 Kč 38 30 Kč 31 30 K 31.30 Kč 98,26 K 103.48 K 14 74K 15 52K 17.35 Kč 113,00 Kč 119,00 Kč 133110 Kč cena strav vč. DPH osobní & rezi'ní nákl . Z TOHO ROZPUŠTEN PAUSLU náklad celkem v Kč BEZ DPI-l trn- n- cena strav vč. DPH Měsíční paušální p_oplaíek- Výdej obědů — odpolední a noční směna automat Měsíční paušální poplatek je stanoven na 71 .988_-Kč bez DPH Měsíční paušální poplatek- Výdej obědů _ nedělní provoz 1600; Kč za každý den směny. Příloha č. 2 Minimální rozsah výdejní a prodejní doby Výdej obědů: od 10:00 — 13:00 hod. Výdej večeří: od 17:00 — 20:00 hod. Otevírací doba kantýny: Pondělí - pátek od 5:30— 15:00 hod. od 17:00 — 20:00 hod. Sobota od 8:00 — 12:00 hod.